Groene smoothie is de oplossing voor een snel ontbijt

Heb jij moeite om voldoende groenten en fruit binnen te krijgen? Of krijg je een opgeblazen gevoel van weer een boterham? Dan zou een groene smoothie een oplossing voor jou kunnen zijn. Ik zeg extra een groene smoothie omdat de meeste mensen zoete smoothies het lekkerste vinden omdat ze zoet zijn. In een zoete smoothie gaat lekker veel fruit en behalve de hoeveelheid suikers is daar niks mis mee.
De vezels zijn prima voor je gezondheid. Om een grote hoeveelheid suiker een beetje te vermijden zijn groene smoothies de perfecte oplossing.

Om te wennen aan het drinken van smoothies is het prima om met de zoete fruitsmaakjes te beginnen maar ook verstandig om binnen niet al te lange tijd over te stappen op de groene smoothies. Deze bestaan meer uit groenten dan fruit.

Als ik een groene smoothie maak neem ik altijd bevroren aardbeien aangevuld met nog een beetje ander fruit zoals bijvoorbeeld banaan. Vervolgens ga ik in de weer met groenten zoals bleekselderij, spinazie, sla, een beetje groen van wortels en ik maak de smaken af met een stukje gember en kruiden.

Groene smoothie? Vergeet de kruiden niet

Kruiden kunnen een genezende werking hebben zoals curcuma, oftewel geelwortel, ontstekingsremmend werkt. De kruiden bestaan bij mij meestal uit , kaneel (anti-oxidanten), paprika (vitamine C), cayennepeper (tegen verkoudheid en voor betere stofwisseling) en curcuma (ontstekingsremmend). Ook doe ik er een scheutje olijfolie en honing bij.

En nog een beetje water of kokosmelk.

Dan heb je een groene smoothie voor drie grote glazen waar je de hele middag mee vooruit kunt.

Bon Appetit

Vijftigenik