Je bent de vijftig gepasseerd en de zorgtaken verminderen in snel tempo. De kinderen groeien boven je hoofd en je ziet ze alleen nog aan tafel en als ze voor het slapen gaan de koelkast induiken. Het is bijna zover en het lege nestsyndroom laat niet lang meer op zich wachten. Maar wat ga jij doen met de tijd dat je niet meer hoeft te brigadieren, boterhammen smeren, rijden naar het voetballen of helpen met huiswerk?

Hoe ziet jouw nieuwe toekomst er uit?

Je hebt ineens meer tijd om te lezen, sporten en afspreken met vriendinnen en je vind dit eigenlijk wel heel lekker. Een tijdje dan. Maar dan komt er een moment waarop je je nuttiger wilt maken. Je wilt er meer toe doen. En hoe kun je er toe doen en belangrijk zijn voor de maatschappij als jij niet doet wat je het allerliefste wilt doen. Wat als blijkt dat je wel blij bent met je parttime baan maar alleen omdat het moeilijk is een andere baan te vinden. Er is schaarste en je denkt in angst maar hebt dat helemaal niet in de gaten want je bent met die onbewuste angst opgegroeid. Dat betekent dat je niet op zoek gaat naar dat wat jij vanuit het diepste in je hart voelt omdat je bang bent iets te verliezen.

Maar stel dat je wel naar jouw aller diepste verlangen zoekt, dit vindt en uitvoert. Hoe zou jouw leven er dan echt uit zien? Zou je dan meer voldoening vinden in je werk? Zou je anderen kunnen inspireren en door je vrolijkheid de omgeving daarin meenemen? Hell Yes. Dat is precies wat er gebeurt.

Als je jouw BucketBullet afschiet

ontstaat er een ontploffing van vreugde.

 

Want als jij doet wat je leuk vind licht de wereld om jou heen op.

Ik had mijn toekomst nooit in creativiteit verwacht

Ik heb vanaf mijn 18e gewerkt en gestudeerd. Nu combineer ik echt alles wat ik ooit zo ontzettend leuk vond om te doen en dat alles bij elkaar is mijn nieuwe toekomst. Denk je dat ik dat ooit verwacht had. Never nooit niet had ik gedacht dat ik weer zou gaan tekenen en schilderen en dat dat onderdeel zou worden van mijn business. Dat geldt ook voor het maken van video’s en het schrijven van blogs. Toen de dop van de creatieve fles ging ontsnapte mijn Aladin en vervulde steeds opnieuw mijn creatieve wensen. En dat geldt ook voor het maken van een programma voor vrouwen boven de vijftig waarin ik mag coachen, inspireren en motiveren.

Van BucketList naar nieuwe toekomst

Jouw leven is een proces. Mijn programma is een proces. Onze toekomst is een proces en het mooie van een proces is de weg er naar toe en de creativiteit die je wel of niet inzet. Het punt waar je beland, als je vandaag Ja zegt tegen een nieuwe toekomst, en over enkele maanden terug kijkt naar waar je vandaan komt.

Maar er gebeurt niets als je dat zaadje niet plant.

Vijftigenik